ADAUGA UN TRUCK
Un proiect cu multa pasiune pentru Italia, Prosecco Van

TRUCK OF THE WEEK

Un proiect cu multa pasiune pentru Italia, Prosecco Van

Data Publicarii: 15-01-2018 | 2287 Vizualizari

Sunt îndrăgostiți de Italia și întreaga cultură italiană, dar mai ales au făcut casă cu vinul spumant al lor și s-au decis că o modalitate aparte este să-l aducă în România pe un triciclu. Facem cunoștință în această săptămână, în cadrul rubricii Truck of the Week, cu Prosecco Van. Un van cu dichis, voie bună și în spiritul mamma mia!

 

Cum a răsărit ideea de un van cu vin spumant? Trebuie să recunoaștem că e ceva mai inedit.

Deoarece sunt îndrăgostit de stilul de viață Italian, călătoresc cât pot de des în aceasta țară minunată! Desigur că îmi place totul: de la mașini și binecunoscutele VESPA cu care te poți strecura prin aglomerația din orașele mari sau pe străduțele mici și cochete până la stilul simplu și deosebit al italienilor de a se îmbrăca, mâncarea foarte gustoasă și vinurile deosebite. Bineînțeles că începem zilele de vacanță din Italia (sau nu neapărat) cu un pahar de prosecco la micul dejun. Ați încercat și voi?  … Sper ca da, dar dacă nu, timpul nu e pierdut!

În ianuarie 2017 am participat la un târg de modă (PITTI UOMO) din Florența și în una dintre seri, la ieșirea dintr-un restaurant, mi-a sărit în ochi un Piaggio APE cu care proprietarii își făceau aprovizionarea în timpul zilei. Era vopsit roz, destul de vechi, dar încă în stare bună.

C:UsersanghelDownloads	humbnail.jpgC:UsersanghelDownloadspiaggio.jpg

Atunci mi-a venit ideea! Având experiență cu un alt food truck (STReat BUS) din care vindeam sandwichuri cu specific italian, m-am gândit că o sa îmi fie mult mai ușor să merg la evenimente cu un triciclu, fiind mult mai cochet și probabil mai plăcut de vizitatori. Pentru că îmi place foarte mult acest aperitiv Italian, iar consumul de vinuri spumante a crescut pe plan mondial, dar și în România, ne-am gândit să îl amenajăm  exclusiv pentru a vinde prosecco și frizzante din el. Zis și făcut. Am căutat în Italia, l-am găsit, l-am adus în România și ne-am apucat de treabă.

 

Vanul vostru e puțin mai aparte, mai ales din punct de vedere al design-ului. Aveți o groază de obiecte decorative șic. Există vreunul dintre ele care să aibă o însemnătate specială pentru voi?

Pentru a-l face cât mai atractiv pentru vizitatorii de la evenimentele unde suntem invitați să participăm (street food, music festivals, evenimente private, birthday-corporate-wedding party), am decis să îl vopsim într-o culoare mai ternă, să nu fie agresiv, ci să atragă prin ceea ce oferă în totalitatea lui.  

E:Prosecco Vancluj tiffIMG_8888.JPGE:Prosecco VancraiovaDSC_0670.JPG

Am pus câteva flori, lumânări și am scris câteva mesaje legate de prosecco pentru a introduce vizitatorii direct în atmosferă. Unii clienți s-au simțit atât de bine la noi, încât au revenit și ne-au adus diverse cadouri, lucruri pentru a-l utila. Un client ne-a făcut cadou un tirbușon, un turist peruan un magnet, iar alt client ne-a dăruit un felinar în care am strâns dopurile de la sticlele de prosecco desfăcute și savurate de clienți. Toate sunt importante pentru noi deoarece ne aduc aminte de clipele petrecute cu ei și de faptul că s-au simțit bine alături de noi.

C:UsersanghelAppDataLocalTempIMG_0094.JPG C:UsersanghelAppDataLocalTempIMG_8241.JPG

 

Anul trecut ați participat la foarte multe evenimente. Care dintre ele s-a atașat de voi cel mai tare și de ce?

Participarea la evenimente *ne poartă roțile*, ca să zic așa, prin multe orașe și asta ne place foarte mult. E ca și cum am fi într-o vacanță continuă și asta ne dă o stare de bine pe care încercăm să o transmitem și clienților. Îmi place să cred că oamenii se bucură și profită de prezența noastră la ei în oraș și aș vrea să încerce să guste din toate bunătățile oferite de food truck-urile care au întotdeauna preparate proaspete și produse diverse. Am vrea să spunem că ne-a plăcut peste tot în mod egal, dar desigur că în unele orașe ne-am simțit mai bine. Pentru că am fost, poate, mai bine primiți sau poate că vremea a ținut cu noi sau am avut clienți mai mulți. La Timișoara am avut un flux mare de clienți, la Arad a fost impactul neașteptat asupra vizitatorilor, la Cluj pentru că eram acasă și ne-am simțit gazde, la Brașov și la Sibiu, turiștii străini (familiarizați cu astfel de evenimente) au făcut cozi interminabile la standuri și la București am avut vreme bună, clienți mulți și ne-am bucurat de prezența prietenilor din București pe care nu îi mai văzusem de la UNTOLD. Peste tot e interesant și ne simțim bine, dar cel mai important este clientul și el trebuie să se simtă bine. Noi suntem la muncă! :)

E:Prosecco Vansibiu sffIMG_8723.JPGC:UsersanghelDownloadsBV.jpg

 

Ce înseamnă un Prosecco Van într-o lume a food truck-urilor?

Un Prosecco Van în lumea food truck-urilor e o pată de culoare, un echilibru, dar în primul rând, un început. Pentru că, așa cum probabil știți deja, prosecco este un aperitiv care deschide simțurile și pofta de mâncare. El trebuie servit înainte de masă sau în timpul aperitivelor și îi sfătuim mereu pe clienți să facă asta. Bunătățile întâlnite la standurile de la aceste evenimente, merită un pahar de prosecco!

E:Prosecco Vancluj tiffIMG_9214.JPGE:	argu muresDSC_0924.JPG

 

De ce credeți că Prosecco Van are un asa de mare lipici la public? Care să fie secretul vostru?

În afara faptului că oferim un prosecco de calitate, încercăm mereu să oferim mai mult decât atât.

Tot setupul standului nostru este gândit astfel încât să atragă atenția vizitatorilor care să petreacă, ulterior, cât mai mult timp la noi. Prosecco Van vine parcat pe o bucată de gazon artificial care imită iarba naturală și astfel avem un spațiu delimitat unde punem flori, scaune, perne pe care clienții pot sta și savura licoarea rece, uneori servită chiar de copiii lor care adoră să facă pe barmanii! Prosecco VAN creează și trezește amintiri, și asta îl face atât de îndrăgit. Oamenii mai în vârstă își aduc aminte de transporturile zilnice cu prăjituri la cofetării, întrucât cu astfel de tricicluri se întâmpla magia. Copii sunt fascinați pentru că este ceva inedit pentru ei și nu au mai văzut. Unora le amintește de vacanțele petrecute în Italia sau sudul Franței unde au mai întâlnit astfel de vehicule. Cert este că peste tot pe unde poposim se creează grupuri care stau ore în șir la standul nostru și care se despart cu greu de noi seara, dar promit să revină a doua zi, ceea ce se și întamplă. Serile petrecute la Sibiu, Brașov, București, Arad, Cluj, unde socializarea și paharele reci de prosecco au legat amiciții, rămân memorabile!

Secretul nostru? … Deschiderea foarte mare către lucruri noi, dorința de socializare și disponibilitatea de a munci cu placere maximă deoarece ne place ceea ce facem și asta ne dă o stare de bine! În plus, întotdeauna avem niște *little things* pentru clienții mai speciali: o caramea gustoasă pentru copii, un compliment pentru domnișoare sau doamnele care ne calcă…gazonul! Iar pentru domni, un pahar de palincă din Ardeal care ajută la digestie, ca să o poată lua de la capăt în lupta cu streetfood!

C:UsersanghelAppDataLocalTempIMG_1671.JPG C:UsersanghelAppDataLocalTempIMG_1705.JPG

 

Care sunt planurile voastre pentru viitorul apropiat?

Numărul tot mai mare de evenimente face ca cererea publicului să crească și asta duce la dezvoltarea fenomenului. Investițiile în food truck-uri devin tot mai mari, piața se extinde, iar concurența devine mai acerbă,  dar și mai plăcută. Deja avem în lucru încă un Piaggio APE pe care o sa îl amenajăm până la începerea sezonului, pentru a putea fi prezenți la cât mai multe evenimente, iar prosecco-ul nostru să ajungă la cât mai mulți oameni. Foarte curând va fi posibilă și Franciza Prosecco Van deoarece avem solicitări în această privință.

 

Vă procurați prosecco direct din Italia? Povestiți-ne mai multe despre produsele voastre.

Prosecco sunt vinuri albe, în general, mai răcoritoare, tinere, spumante, ce se pot consuma în orice perioadă a anului fără să fie nevoie de ocazii speciale. Pot fi combinate cu deserturi, fructe de mare sau ca bază a multor cocktailuri. Prosecco este importat din zona TREVISO, zonă de nord est a Italiei unde se află cea mai bună  zonă pentru producție.

C:UsersanghelAppDataLocalMicrosoftWindowsTemporary Internet FilesContent.WordIMG_1790-4.jpg C:UsersanghelAppDataLocalTempIMG_7591.JPG

C:UsersanghelAppDataLocalTempIMG_1674.JPGC:UsersanghelAppDataLocalTempIMG_1706.JPG

Avem două tipuri de frizzante la draft (alb și rose) care sunt foarte solicitate la evenimentele mari unde numărul de vizitatori impune o servire rapidă, dar avem și opțiunea de servire la sticlă pentru cei care doresc, desigur în mai multe variante.

FRIZZANTE BIANCO este produs din soiul de struguri Glera, "extra dry" și are o alcoolemie de 11%. Servire recomandată la 8-9 grade. Îmbuteliat în recipiente de 20 l, se poate servi ca atare sau ca și component de bază al unor cocktailuri.

FRIZZANTE ROSE - acest mix dintre MERLOT și GLERA a dat soluția perfectă zilelor călduroase de vară! Extra dry, servit cât mai rece, recomandat la 8-9 grade și cu o alcoolemie de 11,5%, mai ridicată decât FRIZZANTE BIANCO, are success în randul persoanelor de sex feminin. Vine îmbuteliat la butoi de 20l.

DOCG MILLESIMATO-MONTELLIANA 0,75 L - printr-o selectare atentă a strugurilor și vinificarea perfectă, s-a obținut un spumant perfect care poate fi consumat ca aperitiv sau acompaniat cu desert. Produs limitat care trebuie consumat “tânăr”, la 8-10 grade, 11% vol.

DOCG SPUMANTE EXTRADRY 0,75 L - obținut prin metoda de fermentare Charmat, la o temperatură controlată, cu o culoare galbuie, pală, este un produs superior, de foarte bună calitate. E un excelent aperitiv, dar și un perfect companion pentru preparate din carne albă și pește. 11% VOL, temperatură de servire 6-8 grade.

Curând vom introduce și alte soiuri în portofoliul nostru și vom extinde distribuția de prosecco și vinuri în toată țara.

 

Odată cu intrarea în noul an, o urare pentru cititori?

O urare? Aș avea mai multe… Aș începe cu asta: încercați să faceți din zilele de weekend de-a dreptul vacanțe! Începeți ziua cu prosecco și încheiați cu un vin roșu! Mâncați sănătos și bine! Călătoriți! Ascultați muzică, citiți! Iubiți!

Prosecco Van  vă așteaptă la un pahar (de fapt la mai multe) de prosecco și în 2018!

LA MULȚI ANI!

UN AN FRUMOS ȘI INTERESANT SĂ AVEȚI!

C:UsersanghelAppDataLocalTempIMG_7749.JPG

SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020