ADAUGA UN TRUCK
#SteakTheStreet cu Cimbru Food Truck

TRUCK OF THE WEEK

#SteakTheStreet cu Cimbru Food Truck

Data Publicarii: 27-11-2017 | 5042 Vizualizari

Cu un food truck care atrage toate privirile, un meniu divers și preparate născute din pasiunea pentru bucătărie, truck of the week pe Food Truck Society este Cimbru Food Truck. Facem cunoștință cu povestea din spatele camionetei, câți kilometri au făcut până acum prin țară, dar și ce surprize ne pregătesc în viitor.

 

Și noi folosim adesea cimbrul în preparatele noastre de acasă, dar oare de aici să vină numele vostru?

Povestea amuzantă și interesantă, aș zice eu, a început pe când eram la o școală de bucătari. Cu ocazia asta, am făcut un internship în Statele Unite. Cum găteam foarte mult și eu sunt un fan al cimbrului în preparate, cimbrul fiind și ingredientul meu favorit, am avut o surpriză să aflu că nu îl găsesc acolo în forma în care se găsește la noi. Așa că făceam import din România. Colegului meu de cameră, american fiind, „cimbru” i se părea un cuvânt foarte amuzant și râdea mereu când mă auzea, iar la un moment dat mi-a zis că ar fi un nume perfect de restaurant. Și așa a rămas.

 

 

Care este povestea artsy desenată pe food truck-ul vostru? Arată într-un mare fel, trebuie să recunoaștem. :)

Conceptul designului a fost făcut de Kero și Ocu, doi artiști stradali din Cluj, cu ajutorul echipei Cimbru. Desenele sunt amuzante, sunt distractive și reprezintă o cultură urbană. Însuși procesul de design a fost unul incitant. Am vrut să îl vopsim sub un pod în Cluj ca să creăm o experiență pur urbană, însă nu am avut voie, așa că ne-am mutat într-o curte.

Cât despre desenele în sine, noi nu avem un meniu fix, încercăm mereu să schimbăm preparatele, așa că am vrut un design mai variat, care să se preteze pe diversitatea meniului.

 

 

Câți kilometri ați acoperit anul acesta cu food truck-ul vostru și câte experiențe memorabile? Ne împărtășiți una?

Kilometri… mulți, mulți kilometri! Vreo 25 de evenimente, dintre care 15 în afara Clujului. Probabil am acoperit vreo 15.000 - 20.000 de kilometri. Cât despre experiențe, toate sunt interesante la evenimentele de street-food. Cel mai memorabil este că niciodată nu știi cum să te pregătești pentru eveniment și nu de puține ori ni s-a întâmplat să ne întoarcem tocmai în Cluj pentru diverse ingrediente, precum: ulei, rucola, chifle.

 

Majoritatea clienților voștri vă apreciază pentru preparatele voastre foarte bine pregătite. Ce ne puteți spune despre diversitatea meniului vostru?

Am încercat să ne axăm pe mai multe proteine și să satisfacem mai multe pofte. Am început cu pulled pork, apoi am continuat cu confit de mangaliță, în special anul trecut în perioada iernii și probabil că îl vom readuce în meniu și iarna aceasta. Anul acesta am avut un meniu bazat exclusiv pe carne de vită și ne-am adresat, în mod special, clienților care sunt iubitori de carne de vită și doresc să mănânce la un preț accesibil. Eu am lucrat mult în stakehouse-uri și pasiunea mea pentru bucătărie se poate vedea în faptul că nu punem niciodată accent pe o anumita proteină, nouă ne plac toate. Clienții apreciază calitatea și produsele locale care se simt în preparatul final.

 

Care credeți voi că este cel mai gustos preparat de la Cimbru dintre toate cele pe care le-ați inclus până acum în meniu?

Unii ar spune că sandwich-ul cu halloumi care constă în ciabatta cu dressing de usturoi copt, busuioc, rucola, măsline. Este un preparat vegetarian apreciat foarte mult mai ales în Cluj.

Noi credem că cel mai gustos preparat Cimbru este tagliata de vită. Avem un grill pe care l-am confecționat din materiale reciclabile și îl purtăm după noi într-o remorcă și preparăm carnea de vită la jar. Tagliata este o salată de rucola cu carne de vită preparată pe grill, parmezan, roșii, ulei presat la rece, pâine prăjită care s-a bucurat de un mare succes anul acesta.

 

În cadrul unui festival de street food, care credeți că sunt elementele cheie după care se ghidează gurmanzii când se hotărăsc de unde să mănânce? Credeți că aspectul unui food truck este și el important?

Credem că totul este important. Începând de la conceptul food truck-ului care, în general, se adresează unui anumit tip de consumator (fie iubitor de proteine - pui, vită, porc, fie iubitor de legume, fructe, etc.). Bineînțeles că și aspectul food truck-ului este foarte important, iar pe noi ne ajută acest lucru. Oamenii sunt încântați de camioneta noastră și fac poze la fiecare eveniment. Ce mai contează pe lângă acestea, este echipa - cum arată, cum se comportă, energia lor. Noi avem tricouri amuzante la fiecare eveniment, discutăm mult cu vizitatorii, ne distrăm cu ei, le dăm sfaturi. Toate aceste lucruri contează.

 

 

Aveți planuri mărețe la orizont? Care sunt acestea?

În principiu, vom merge înainte cu truck-ul pe care îl avem. Nu vrem mai multe truck-uri, vrem ca cel de acum să fie the one and only Cimbru Food Truck. Lucrăm, în paralel, și la o locație fixă în Cluj, dar vom dezvălui pe parcurs mai multe despre aceasta!

 

Dacă cimbrul ar dispărea de pe planeta aceasta, ce alt ingredient ar deveni favoritul vostru?

Sper din tot sufletul să nu dispară, dar dacă s-ar întâmpla așa, probabil că rozmarinul ar fi următorul în materie de aromatice. Cred că e greu ca un bucătar să aleagă un ingredient favorit, sunt foarte multe importante în bucătărie și trebuie să le respectam pe toate. Bineînțeles, n-aș putea trăi fără usturoi.

 

 
SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020