ADAUGA UN TRUCK
Simbio pe Roti - varianta mobila si rapida a restaurantului din Negustori 26

TRUCK OF THE WEEK

Simbio pe Roti - varianta mobila si rapida a restaurantului din Negustori 26

Data Publicarii: 23-10-2017 | 3218 Vizualizari

Din Negustori 26 direct pe roți, în toată țara. În această săptămână cunoaștem mai multe despre rulota Simbio, cunoscutul restaurant din București care s-a extins anul trecut și pe domeniul street food, cu Simbio pe Roți. Vorbim despre preparatele lor, experiențe inedite și cum se împart la festivaluri de le iese atât de bine. Food truck of the week este,  așadar, Simbio pe Roți.

 

1. De la Simbio la Simbio pe Roți. Care este povestea food-truckului vostru?

Ne place tare să călătorim și, de fiecare dată când ajungem într-un loc nou, descoperim restaurante și mâncăruri care ne inspiră și despre care le povestim prietenilor. Am observat că în povestirile noastre vorbeam tot mai mult despre street food, despre cât de multe lucruri gustoase se pot face în bucătăriile mobile din rulotă și cât de dor ne era să le încercăm din nou. Nu ne-am gândit imediat că am putea avea food-truck-ul nostru, dar, la îndemnul prietenilor, am mers pentru prima dată în afara casei noastre, la Gourmet Festival 2016. Ne-a plăcut aceasta "aventură", iar hot dogii noștri gourmet au fost foarte apreciați de cei care i-au încercat, așa că, pasul următor a fost să găsim rulota potrivită, care să aducă un pic de Simbio în toată țara. Ne-am bucurat să mergem cu ea vara aceasta la festivaluri de muzică, de mâncare, și chiar la petreceri private sau corporate, unde am întâlnit multi oameni entuziaști și ne-am făcut prieteni noi. După sezonul rece, așteptăm cu nerăbdare să ieșim din nou la drum.

 

 

2. Se pare că din ce în ce mai mulți gurmanzi caută preparate sănătoase. Spuneți-ne mai multe despre legumele și fructele produse #acasalasimbio.

Pentru noi este foarte important echilibrul dintre gustul preparatelor, procedeele de preparare și calitatea ingredientelor folosite. De aceea lucrăm cu distribuitori locali care ne livrează fructele și legumele zilnic, tocmai pentru a păstra prospețimea și savoarea lor. Facem pâinea în casă, folosim sosuri făcute de noi și procedee care să păstreze proprietățile și gustul ingredientelor. Pregătim mâncare gustoasă, preparată corect. În aceeași notă am construit și meniul food-truck-ului Simbio pe roți. Folosim pentru hot dogi crenvurști din porc mangalița de la o fermă din Maramureș și adăugăm salată de ou, salată de morcov cu susan, pătrunjel proaspăt, ceapă caramelizată făcută în casă, brânză și sosuri făcute de noi. Am adăugat în meniul nostru și sandwich-ul cu brânză Brie și chutney de gutui, culese de noi din copacul din gradina Simbio.

 

3. Dintre toate preparatele din meniul Simbio, de ce ați ales să serviți hot-dogi gourmet în camionetă? Și dacă tot suntem aici, ne puteți prezenta și produsul?

Am căutat să facem un produs diferit de cele de la Simbio, dar care să împrumute din spiritul cu care i-am obișnuit pe cei care ne vizitează. La momentul acela mai puteai găsi hot dogi cu ketchup și muștar, dar știam că există potențial pentru combinații mai complexe și mai puțin obișnuite. Când spunem mai puțin obișnuite, ne gândim la French Dog, care, pe lângă crenvurstul din porc Mangalița, conține ceapă caramelizată, brânză Gouda, brânză Maasdam și sos de maioneză cu muștar boabe. Wake-up Dog are salată de ou, pătrunjel și jalapeno, iar pe deasupra, sos iute făcut în casă. Varianta "fresh" este Summer Dog, cu salată de morcovi, pătrunjel, susan, telemea de capră și sos dulce cu muștar și miere.

La prima ieșire la festival, cea de anul trecut, nu puțini au fost cei care le-au încercat, le-au apreciat și ne-au întrebat, în repetate rânduri, unde și când vor putea găsi din nou hot dogii noștri. Am decis să îi păstrăm pe toți trei în meniul Simbio pe roți.

 

 

4. Aveți în plan diversificarea meniului în viitor?

Cu siguranță! Am și făcut-o deja. Am configurat Simbio pe roți în așa fel încât să ne permită să pregătim feluri diferite de mâncare, adaptate fiecărui eveniment la care participam. Vara aceasta cele mai populare au fost English Breakfast, salata cu halloumi și clătitele pufoase cu ricotta și sirop de arțar. Ne puteți urmări pe pagina noastră de Facebook sau pe site-ul www.simbioperoti.ro, unde anunțăm ce preparate pregătim pentru evenimente viitoare. Desigur, la evenimentele private ne adaptăm meniul în funcție de preferințele fiecăruia.

 

5. Care a fost cel mai memorabil feedback primit de la un client?

Cel mai sincer și autentic feedback pe care l-am primit a fost de la o fetiță care a mușcat dintr-un French Dog și a exclamat: "Mmmmm! E genial!". Apoi, după o jumătate de oră, a revenit să mai ia încă unul. Cel mai tare ne bucură oamenii care revin și pentru porția numărul doi. :)

 

6. De câți oameni e nevoie ca food-truck-ul vostru să funcționeze eficient la evenimentele cu un flux mare de participanți și în ce mod se împart sarcinile?

Pentru că suntem flexibili cu meniul food-truck-ului, la evenimentele cu flux mare alegem numai preparatele care au timp foarte scurt de pregătire și puțini pași pentru montare. Numărul de oameni din rulotă este influențat de durata evenimentului, de complexitatea produselor, dar și de modul în care se face plata. Food truck-ul implică multă muncă fizică în timpul evenimentului, dar și foarte multă pregătire și organizare, de aceea este foarte important ca toată echipa să fie implicată în toate etapele. La Simbio pe roți lucrează colegi care sunt cu noi de mai bine de trei ani, cu chimie foarte bună și cu multă experiență de lucru sub presiune.

 

 

7. Un sfat pentru food-truck-urile la început de drum?

E nevoie de multă pasiune, perseverență, muncă și răbdare, ca în orice start up.

 

8. Și la final, o recomandare culturală de la Simbio pe Roți pentru fani! :)

Recomandăm oricând Marele Picnic din Grădina Botanică. Am văzut scurtmetraje bune, ne-am distrat la ateliere, am mâncat bine și ne-am simțit minunat, ca între prieteni.

 
SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020