ADAUGA UN TRUCK
Prajituri fresh, ingrediente naturale, de la Miss Baker

TRUCK OF THE WEEK

Prajituri fresh, ingrediente naturale, de la Miss Baker

Data Publicarii: 16-04-2018 | 3795 Vizualizari

Truck of the week pe Food Truck Society este Miss Baker, un laborator de prăjituri fresh, create exclusiv din ingrediente naturale, cu livrare acasă, dar care în 2017 s-a extins și pe roți. Am discutat cu ei, în aroma dulce a prăjiturilor, despre experiența de până acum, administrarea produselor care trebuie musai să fie mereu proaspete, despre rulota lor cu prăjituri și festivalurile de street food de la noi. Aflați mai multe din interviul de mai jos.

 

2013 a fost anul în care Miss Baker a pornit la drum. Cum v-ați decis asupra acestui proiect?

Ideea noastră a fost încă de la început să facem desert doar din ingrediente naturale. Fără premixuri, fără margarină, fără amelioratori de gust și fără alte substanțe ce prelungesc termenele de valabilitate sau ne fac munca mai ușoară. Într-un cuvânt să facem prăjituri cum se făceau cu mult timp în urmă și fără să facem rabat de la calitate.

De atunci am păstrat rețeta noastră de succes și cu multă muncă și perseverență am ajuns să descoperim noi și noi rețete tradiționale din diferite țări ale lumii, pe care le-am personalizat pentru a fi în ton cu personalitatea Miss Baker. Prăjiturile noastre sunt pline de aromă și texturi spectaculoase fără să fie excesiv de dulci.

Carmen, cofetarul șef Miss Baker, a terminat o facultate din domeniul economic însă a ales calea de cofetar artizan într-o decizie nebunească care mai apoi s-a dovedit a fi alegerea perfectă.

 

Pe roți, propriu-zis, când v-ați decis să porniți? Aveați informații în prealabil despre domeniul street food?

Începutul anului 2017 a fost momentul când ne-am dat seama că o rulotă cu prăjituri de la Miss Baker este ceea ce ni se potrivește perfect. Toate deciziile de achiziție au fost luate într-un timp scurt, am beneficiat totuși de pe urma experienței acumulate în cadrul laboratorului de cofetărie și a unor oameni providențiali care ne-au ajutat să trecem peste diferite hopuri.

 

Spuneți-ne mai multe despre produsele Miss Baker. În shop-ul vostru din Constanța găsim o multitudine de deserturi, dar pe truck ce aveți în meniu de obicei?

Prăjiturile Miss Baker sunt mereu proaspete și urmărim constant să livrăm o calitate de top. Ne găsiți la diferite evenimente private (nunți & botezuri) sau la evenimente corporate. Pentru că ne dorim să oferim de fiecare dată o experiență perfectă am conceput un sistem de comenzi online pe https://shop.missbaker.ro unde clienții noștri pot comanda o anumită gama de prăjituri iar noi ne ocupăm de livrare.

Rulota a apărut ca o extensie naturală a activității noastre. Bineînțeles deserturile din rulotă sunt adaptate pentru a fi consumate în cadrul unui festival de street food. Meniul din rulotă conține mai mereu cheesecake, cupcakes, macarons și cannoli. În funcție de inspirația lui Carmen putem avea la rulotă și preparate în ediție limitată. Sezonul trecut am avut ca element de surpriză Pavlova cu înghețată naturală (făcută de noi) și fructe de pădure.

 

 

Rețetele voastre sunt formate doar din ingrediente naturale, ceea ce presupune o oarecare dificultate în a le procura. Ce înseamnă acest lucru, în special în ceea ce privește aprovizionarea pentru evenimentele de street food?

Aprovizionarea va fi mereu dificilă pentru cei care lucrează cu ingrediente de calitate și naturale. Nu cred că avem o soluție infailibilă, ne rămâne doar să ne pregătim din timp și să estimăm cât mai corect volumul de vânzări. Acest deziderat rămâne totuși la nivel de dorință, momentan România nu oferă o stabilitate atât din punct de vedere al calității ingredientelor cât și al seriozității furnizorilor.

Lucrurile totuși se schimbă și am observat apariția unor furnizori care ne ajută să trecem mai ușor peste momentele dificile.

 

 

Cum au fost evenimentele de street-food la care ați participat până acum? O experiență care a transformat Miss Baker aveți să ne povestiți?

Fenomenul de street food este spectaculos. Contactul direct cu clienții ne oferă o energie care ne ajută să trecem peste momentele de oboseală și stres. La fiecare festival învățăm lucruri noi și avem șansa să ne optimizăm activitatea. Aflăm ce funcționează și facem schimbări din mers.

Festivalurile de street food sunt un catalizator al pasiunii oamenilor pentru calitatea produselor. Clienții sunt educați să facă diferența între produsele de calitate, iar noi furnizorii vedem că există o cerere în creștere pentru produsele noastre.

 

 

Surprize pentru noul sezon pregătiți?

Anul acesta Carmen a pregătit mai multe produse spectaculoase. Ce a atras atenția celor din laborator sunt prăjiturile ce au la bază arome provenite din alcool. Pot enumera aici Cupcakes cu bere neagră, Cupcakes cu whisky sau desert la pahar cu rom. Mai avem și alte surprize însă le vom anunța la momentul oportun.

 

Și la final… un mesaj pentru toți pofticioșii de dulce de pretutindeni!

Trebuie să le mulțumim tuturor celor care ne-au vizitat rulota în sezonul trecut. Energia și entuziasmul lor a făcut diferența și ne motivează să continuăm păstrând aceeași rețetă cu care am început acum mai bine de 5 ani. Miss Baker va face mereu prăjituri doar din ingrediente naturale, cu multă muncă dar mai ales cu multă pasiune și determinare.

 

 
SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020