ADAUGA UN TRUCK
Pasiunea pentru arepas naste idei. Despre Arepas Colombianas si planurile lor.

TRUCK OF THE WEEK

Pasiunea pentru arepas naste idei. Despre Arepas Colombianas si planurile lor.

Data Publicarii: 12-02-2018 | 5327 Vizualizari

Au o pasiune nemărginită pentru arepas, un preparat columbian cu care au făcut cunoștință taman în Londra. Atunci s-au hotărât că-i musai să vină cu el în România. Zis și făcut. Facem cunoștință cu Arepas Colombianas, un foodtruck apărut în 2017 care anul acesta își propune să-și întărească poziția pe piața de street food. Discutăm despre povestea lor de până acum, despre meniul truck-ului, vise și amintiri frumoase. Arepas Colombianas este Truck of the Week pe Food Truck Society.

 

În Septembrie 2017 ați pornit la drum cu Arepas Colombianas. Cum a fost parcursul până acum?

Ca în orice start-up, ne-am lovit de situații pe care nu le anticipasem: cadrul legislativ, găsirea de furnizori constanți în calitate și promptitudine, dar și probleme de care se lovesc toți antreprenorii, cum ar fi să găsești angajații potriviți.

Fiind primul și singurul food truck gluten-free din România a fost o provocare pentru noi. Aria de selecție a ingredientelor este mult mai restrânsă, încercăm să folosim numai materii prime certificate gluten free, dar și măsuri speciale în procesul de producție pentru a împiedica contaminarea încrucișată cu gluten din alte surse.

Luna Septembrie, când am început noi, este spre finalul sezonului de street food, dar am folosit asta ca un avantaj. Culinaria Street Food Market a fost prima noastră gazdă, ceea ce ne-a ajutat foarte mult, fluxul fiind mai mic în comparație cu festivalurile mari de street food. Astfel, am avut timpul și liniștea necesare pentru a ne suda ca echipă, a vedea unde putem îmbunătăți produsul, timpul de servire, selectarea celor mai buni furnizori… știți, avocado proaspăt și bun nu se găsește chiar pe toate drumurile, cel puțin din România. ☺

Apoi, în luna Decembrie am participat la târgurile de Crăciun din Sibiu și Cluj. Emoții mari, prima noastră ieșire din București. Experiența de la Culinaria s-a simțit din plin, fluxuri mult mai mari în timp mult mai scurt gestionate bine, logistica mult mai dificilă, dar, cel mai important, același entuziasm și feedback pozitiv din partea celor care ne-au gustat produsele.

Faptul că produsul nostru a fost așa bine primit și că am avut recenzii foarte bune ne-a făcut să credem și mai mult în proiectul nostru și să continuăm să ne îmbunătățim metodele și rețetele cu fiecare eveniment la care luăm parte. Așteptăm evenimentele din 2018 cu motoarele turate la maxim.

 

 

De unde a venit ideea să vă axați pe arepas? Este, desigur, un element inedit pe piața de street food de la noi.

Cochetăm cu ideea de street food de ceva timp, dar nu găsisem produsul perfect, cel puțin nu până atunci.

Totul a început în ianuarie 2017 când eram la Londra și am descoperit un produs delicios: arepa făcută pe loc, dintr-o făină de porumb alb fără gluten…perfect! „Sigur aș mânca așa ceva și acasă dacă aș avea unde”, mi-am spus. Aceasta a fost scânteia care a stat la baza conceptului nostru. Pentru ce avem în interiorul arepei, guacamole, carne, sos coriandru etc. am avut ceva bătaie de cap pentru că sunt rețete proprii și a durat ceva până să găsim variantele optime.

Pe lângă faptul că, personal, mi-a plăcut acest produs, el se încadrează și în tendințele culinare. Tot mai mulți dintre noi dorim un stil de viață sănătos, cu o alimentație care să conțină ingrediente proaspete și de calitate, iar pe piața de street food din România această nișă nu era foarte bine reprezentată. Așa s-a născut Arepas Colombianas Bucharest.

 

 

De ce ați ales să serviți pe lângă arepas renumiții halloumi fries? Cele două merg bine împreună?

Noi așa credem, sunt produse complementare, dar nu asta a fost principalul motiv. Principalul motiv a fost că niciun ingredient folosit pentru prepararea Halloumi fries nu conține gluten, deci se integrează perfect în conceptul nostru. Al doilea motiv a fost că ambele produse NE-AU PLĂCUT LA NEBUNIEEEEE!!!  A fost imposibil să lăsăm unul deoparte.

 

 

Care sunt mixurile favorite arepas ale celor care vă vizitează? Acel produs-vedetă?

Foarte greu de spus. În 2017 a fost aproape egalitate între Pork Arepa și Chicken Arepa, ar trebui un foto finish pentru a vedea exact și nu aș vrea să îl fac. Sincer, mă așteptam ca Pork Arepa și Chicken Arepa să fie la distanță mare față de Cheese Arepa și Veggie Arepa, ceea ce nu a fost deloc așa. Se pare că tot mai mulți aleg să mănânce fără carne sau vegetarian.

 

Multe food truck-uri încep cu un anumit meniu, dar pe parcurs adaugă preparate noi sau chiar schimbă complet meniul truck-ului. De la voi la ce ne putem aștepta?

Susțin în totalitate ideea schimbării unde este nevoie. Suntem mereu în căutarea unor mixuri noi de ingrediente, a unor forme noi de prezentare, dar vom încerca să menținem inspirația sud americană. Ne plac foarte mult coriandrul, făina de porumb alb, sucul de lime etc. Cel puțin pentru 2018, Arepas Colombianas Bucharest nu va avea schimbări în meniu, iar când vom schimba ceva, o vom face numai ținând cont de sugestiile celor ce ne apreciază produsele.

 

 

Cea mai memorabilă experiență a voastră de până acum cu food truck-ul?

Sunt câteva. Favoritele noastre sunt cele unde vedem că produsele noastre sunt apreciate cum ar fi: oameni care mănâncă și la prânz, și seara de la noi în aceeași zi, oameni care ne servesc zilnic produsele pe perioada unui festival, oameni care îți spun că au aflat că suntem prezenți la un eveniment anume și că au venit special acolo pentru a mânca de la noi, iar cea mai tare, la Culinaria Street Food Market s-a întamplat, un client a ales să-și trateze colegii de birou, cu ocazia zilei de naștere, cu arepas și halloumi fries.

 

Ce surprize pregătiți pentru noul sezon de street food?

Suntem la început de drum, pentru cei ce nu ne-au vizitat încă noi, în sine, suntem surpriza. Pentru cei ce revin, sperăm să nu aibă vreo surpriza și să tot revină, sperăm să-i surprindem prin constanță.

 

 

Visați să mergeți cu truck-ul vostru până în Columbia?

Nu știu dacă vom ajunge cu truck-ul acolo, dar noi cu siguranță vom vizita Columbia și Venezuela. Sunt cele două țări care își dispută originea produsului arepa. Suntem în legătură permanentă cu restaurante și food truck-uri de acolo și nu numai, specializate în arepas, cu care ne-am consultat și ne consultăm în continuare.

 

Ne delectați cu un mesaj tasty pentru gurmanzii de pretutindeni?

Acel guacamole, poate puțin picant, poate cu puțină carne lângă, întins din belșug pe o pâinică crunchy și aburindă… Știți ce zic, nu? :)

 
SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020