ADAUGA UN TRUCK
O camioneta cu dichis: paste fresh si cutii care calatoresc prin toata lumea

TRUCK OF THE WEEK

O camioneta cu dichis: paste fresh si cutii care calatoresc prin toata lumea

Data Publicarii: 16-10-2017 | 4406 Vizualizari

Aveau în plan să părăsească țara, dar s-au răzgândit crezând mai mult în visul lor: să gătească preparatul lor favorit - paste. De aici lucrurile au progresat pozitiv, iar astăzi ne surprind pe toți cu mâncărurile lor fresh.

Săptămâna aceasta, pe Food Truck Society, este dedicată celor de la Gattini Pasta, care sunt iubitori de pisici, își iau energia pozitivă din oamenii care îi vizitează și au o cutie specială care călătorește în toată lumea și se întoarce la ei cu surprize. Mai multe în interviul de mai jos.

 

(foto: Facebook Gattini Pasta)

 

Prezentați-ne, pe scurt, istoria Gattini Pasta. Cum v-a venit ideea și cum ați implementat-o?

Am decis să plecăm la drum cu ideea asta în noiembrie, anul trecut, când, inițial, ne gândeam să plecăm din țară să „ne găsim vocația”. Atunci a venit Cristina cu ideea să rămânem în țară să ne mai dăm o șansă aici și să construim la ceea ce ne place să facem, adică paste. Cristina are 18 ani de experiență culinară, eu 8 ani. Am lucrat împreună pe croaziere, în mai multe locuri.

Prima dată ne-am gândit la un spațiu fix în care să funcționăm, dar aveam dilemele noastre. Nu știam exact cum e mai bine: dacă să găsim locul potrivit sau să ne punem pe roți. Până la urmă ne-am decis la ultima opțiune și așa am ajuns aici. Tot atunci l-am contactat pe Cristi de la Meat Busters pe care îl știam de mai demult și care ne-a ajutat cu înființarea food truckului. În perioada respectivă, am aflat despre lumea asta nouă și despre ce înseamnă un food truck. După o vreme, chiar eram curios dacă Cristi o să mai răspundă la telefon, pentru că îi puneam foarte multe întrebări de fiecare dată. (râde) Erau lucruri noi pentru noi și a trebuit să învățăm multe – de la marfă, la gestiune, la prepararea mâncării într-un spațiu atât de mic. Cât despre ceea ce preparăm, pastele ne plăceau de mult timp, fiind preparatul nostru favorit. În timpul liber, asta găteam acasă. De fiecare dată ne ieșea diferit și foarte bun.

 

(foto: Bucharest Street Food Festival)

 

În ce măsură sunt produsele Gattini personalizabile? Aveți o rețetă standard sau sunteți deschiși către variații ale ingredientelor?

La Gattini avem, de principiu, rețete standard, dar suntem oricând deschiși gustului gurmanzilor. De aceea, fiecare poate să ne spună cu ce dorește pastele. Cea mai neobișnuită rețetă, dacă-i putem spune așa, a fost una care conținea gorgonzola cu creveți. O alta avea chiar amatriciana cu bacon și creveți. Dar asta nu ne miră, ce e mai important pentru noi este ca oamenii care au trecut pe la noi, au plecat mereu cu zâmbetul pe buze și au mâncat tot. La noi în bucătărie, totul este permis, important e să fie pe gustul tău.

 

Trebuie să vă întreb - care este povestea cutiei Gattini care se plimbă prin toată lumea? Cum a început toată această călătorie?

Noi suntem pasionați de călătorii, de țări străine și de culturi locale. Cum nouă nu ne permite timpul acum să mergem în vacanță, ne-am gândit ca măcar o parte din noi să se plimbe și să facem un Gattini World Tour.

Astfel, am început să povestim clienților noștri despre cutia Gattini care se plimbă prin lume. Oamenii au fost încântați și au rezonat foarte bine cu ideea noastră, cerându-ne o cutie pe care să o poată lua în excursiile lor. Primim poze de peste tot din lume, acum e în Japonia, spre exemplu.

Planul cu toată această poveste este ca atunci când se va încheia călătoria ei, la un moment dat, vom merge și noi prin locurile prin care a fost cutia. Din Vama Veche până în Nepal. :)

 

(foto: Facebook Gattini Pasta)

 

S-a întors vreo cutie la voi până acum?

Da. S-au întors chiar de mai multe ori. Ultima dată ne-a venit din Grecia, dintr-un vârf de munte, iar pe lângă asta a fost o surpriză plăcută pentru noi să vedem că avea și-un cadou înăuntru: un oregano uscat cules chiar din respectivul vârf de munte. Partea și mai interesantă a poveștii este că acest cadou a venit de la clientul nostru cu numărul 1000 cu care ne-am și împrietenit foarte bine. Cutia Gattini are o poveste frumoasă și vrem să menținem această tradiție cât mai mult timp.

 

Care este cel mai frumos moment pe care l-ați avut pe parcursul traseului Gattini Pasta?

Probabil experiența care ne vine tuturor în minte acum și e una specială s-a întâmplat la GreenSounds. Aveam în fața noastră foarte multe persoane fani paste care erau nerăbdători să încerce ceva nou față de rețeta clasică. A fost un moment de plenitudine în care ne-am zis: da, e bine ce facem noi aici. Avem oameni care vin cu cadouri la noi sau frappe-uri dis-de-dimineață. E extraordinar!  Am cunoscut oameni frumoși pe unde am mers și asta ne-a oferit un impuls nemaipomenit. Oameni care sunt pe aceeași frecvență cu noi.

 

Cred că majoritatea oamenilor care mănâncă de la voi, ramân cu zâmbetul pe buze și datorită energiei pozitive a echipei Gattini. Cum reușiți să vă mențineți așa binedispuși în momentele de solicitare maximă?

În momentele în care avem foarte mulți clienți cu cerințe diferite, chiar ne solicităm la maximum. Însă, avem doi copii frumoși acasă și asta ne ajută, fiindcă ne încarcă cu multă energie bună și ne oferă acea pornire bună de dimineață. Seara, după eveniment, mai citim recenzii și păreri bune lăsate de clienți pe Facebook. Majoritatea ne mulțumesc live, în fața noastră și asta ne oferă un sentiment de plenitudine și ne dă putere să mergem mai departe întotdeauna. O vorbă frumoasă, un mulțumesc la timpul lui, acestea sunt lucrurile care fac diferența. Oricât de greu ar fi, noi punem suflet în mâncare și în tot procesul de servire. Ne place să povestim despre Gattini și ne bucurăm când oamenii sunt curioși si ne întreabă despre camionetă, despre preparate și despre noi.

 

(foto: Facebook Gattini Pasta)

 

Am tot observat preparate noi în meniu. Pe lângă paste, vara aceasta ați pregătit un desert special, iar în toamna aceasta aveți în meniu și supă. Cum iau naștere aceste preparate conexe?

La început ne-am gândit să aducem un preparat nou – spaghetti ice cream – să avem o înghețată de vanilie sub formă de spaghete care să arate ca o porție de paste, dar dulce, cu sos roșu (de căpșuni sau zmeură) și ciocolată albă rasă deasupra ca să arate ca parmezanul, să aibă un gust fresh, deosebit. Așa am ajuns la acest produs.

De câteva zile am introdus și paste integrale, la cererea publicului, să le dăm oamenilor ce merită, ce își doresc.

Iar supa a venit special pentru un nou anotimp, cel rece. E un preparat care deja a prins la public și sunt ingrediente proaspete - fresh, ca pastele noastre. Ne gândim și la un desert de iarnă, dar încă e în stadiul de concept, va fi surpriză. Abia așteptăm să vi-l prezentăm.

 

Cum ați ajuns la numele Gattini?

Este foarte simplu, acesta este nickname-ul nostru și suntem iubitori de pisici. Simțim că ne descrie perfect. Dragostea pentru preparatele italienești și pisici - credem că-i o ecuație perfectă.

 

(foto: Facebook Gattini Pasta)

 

 
 
SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020