ADAUGA UN TRUCK
Miki, artistul din spatele fatadelor care-ti fura ochii

Miki, artistul din spatele fatadelor care-ti fura ochii

Data Publicarii: 04-10-2017 | 2568 Vizualizari

Fie că e vorba de un festival, de un food-truck, de un pub sau chiar de o planșetă pusă în stradă, dacă rămâi impresionat de ceea ce vezi, sunt șanse mari ca în spate să se afle un tânăr ambițios din Cluj-Napoca, sub pseudonimul Miki.

   
(foto: Facebook: Miki)
 

Cosmin Moraru, Miki cum îl cunoaște toată lumea, s-a născut la Vatra Dornei și a urmat cursurile Colegiului Național de Arte „Octav Băncilă” din Iași și Universitatea de Arte „George Enescu” din același oraș, ambele la catedra de grafică: pe șevalet și publicitară.

Actualmente Cosmin locuiește în Cluj-Napoca, acolo unde își duce creațiile la un nou nivel ori de câte ori se ivește ocazia.

 

17991722_792073980943518_7436911049176042566_o.jpg

 

A început în baruri acum ceva timp, iar recent a trecut la food truck-uri. Nori Yakitori, Smokin’ Pig, Gattini Pasta sau Prosecco Van sunt doar câteva din colaborările recente pe partea de food trucks. Toate acele table multi-colorate, ornamentate, care-ți fură ochii înainte să fii atent la meniu, sunt creațiile lui.

Începuturile parcă aduc aminte de copilărie, când desenam cu creta pe asfalt. În cazul lui Miki, lucrurile au luat amploare când a început să investească în creațiile sale. Dacă, așa cum spuneam, la început folosea creta, acum utilizează materiale rezistente la apă, caută o țară întreagă până găsește instrumentele potrivite.

 

(foto: Big Red Bustaurant)

 

Mereu sunt în căutare să-mi îmbunătățesc stilul, să experimentez, ne spune. Anul acesta a participat la 20 de festivaluri prin țară, în principal dedicate food truck-urilor și festivaluri de muzică. A ajuns și în străinătate, în țări precum: Danemarca, Germania, Anglia, Suedia, Norvegia, Spania și Italia. Ultima dată în Barcelona.

De obicei, Miki se ocupă de conceptul creativ și face sugestii pe baza brief-ului pe care îl primește. Sunt, însă, și cazuri când are cereri specifice de la clienți. Cu toate acestea, și în contextul secund, deviațiile creative sunt fericite.

 

(foto: Street Food Festival, truck: Gourmet Street Food)

 

Miki se află în prezent în Berlin unde a fost invitat să lucreze pentru un proiect special.

Puteți urmări lucrările lui pe pagina lui de Facebook.

SHARE:
TAGURI:
Momentan nici un tag setat.

ADAUGA UN COMENTARIU


alte articole

vezi toate articolele