ADAUGA UN TRUCK
Masini istorice si pizza napoletana in cel mai mare cuptor amplasat pe un van - Camionetta

TRUCK OF THE WEEK

Masini istorice si pizza napoletana in cel mai mare cuptor amplasat pe un van - Camionetta

Data Publicarii: 06-11-2017 | 2310 Vizualizari

Sunt pasionați de pizza napoletană, aduc ingrediente tocmai din Italia pentru a respecta rețeta, sunt fani ai truck-urilor legendare, lucru pe care nu se sfiesc să-l arate atunci când se prezintă la evenimente, dar mai ales sunt oamenii care se dedică procesului în cele mai mici detalii. Cunoaștem în această săptămână food truck-ul Camionetta - truck of the week pe Food Truck Society.

 

              Camionetta a luat naștere în mai 2016. Un an și câteva luni mai târziu, vă vedem deja cu trei truck-uri și sintagma „cea mai bună pizza”. Dar care este povestea din spatele Camionetta?

Povestea noastră s-a născut dintr-o necesitate, lipsa unei culturi a adevaratei pizza napoletane pe piața din România. Am considerat că acest lucru reprezintă o oportunitate pentru noi și ne-am propus de la început ca universul nostru să se învârtă în jurul acestei rețete antice.

 

 

Aveți, în acest moment, cel mai mare food truck din România, cu un cuptor de 2 tone amplasat în interior. Ce a însemnat acest proiect pentru voi și cum l-ați gândit?

După ce am colindat întreaga țară cu celebrul nostru Land Rover, am simțit nevoia unui al doilea food truck care să ne ofere o mobilitate mai bună, dar și un grad de confort mai mare pentru clienți și echipă. Totul a plecat de la dimensiunea și greutatea cuptorului, pe care l-am adus special din Napoli pentru acest proiect, apoi am ales un șasiu nou Iveco de 7 tone, pe care am construit de la zero structura necesară. Totul a fost gândit astfel încât să respectăm un flux corect, cele mai înalte norme sanitare și să oferim clienților noștri o experiență vizuală.

 

Aveți o pasiune și pentru mașini, din ce ne-am putut da seama. Selecția unui truck e destul de riguroasă, nu? :)

Avem o pasiune pentru mașinile care au creat istorie. Pe lângă Land Rover-ul Defender și Iveco-ul Daily, ne mândrim cu Citroen-ul nostru HY Van din 1955. O mașină pe care am achiziționat-o din Belgia, o fostă mașină de pompieri. Am restaurat-o aproape complet, spun aproape fiindcă în acest moment nu este deplasabilă pe drumurile publice și preferă să își petreacă majoritatea timpului în locații fixe de genul Spațiul M60 sau Food Circus.

 

 

Ingredientele voastre sunt aduse din țări străine. Cum vă aprovizionați? Aveți perioade sau constant, înaintea fiecărui eveniment?

Ingredientele le achiziționăm în mai multe feluri. Prin importatori, siguri, direct din zona Napoli  - Campania sau mai nou, anumite produse, chiar de la producători locali. Acest lucru ne permite să oferim clienților un produs foarte proaspăt, net superior oricărui produs de import. Sunt produse pe care le importăm constant și produse, în special cele fresh, pe care le achiziționăm înaintea fiecărui eveniment.

 

 

Care s-ar spune că ar fi rețeta de succes pentru un food truck?

Greu de spus. Dacă am cunoaște-o, probabil am umple piața de food truck-uri. Putem să spunem ce a funcționat la noi. Un produs delicios cu un raport bun calitate - cantitate - preț. O atitudine prietenoasă din partea staff-ului și stabilirea unor clienți fideli. Trebuie să-ți cunoști foarte bine clientul, acest lucru te ferește de evenimentele mai puțin profitabile. Nu este deloc ușor, nici nouă nu ne iese de fiecare dată.

 

O experiență memorabilă pentru Camionetta?

Probabil Electric Castle 2016. Unde s-a muncit pe rupte, 3 zile din 4 a plouat torențial, vânzarea nu a fost cea estimata de noi, dar a fost o experiență unică și ne-a ajutat să ne cunoaștem mai bine slăbiciunile, să ne dezvoltăm și să ne întoarcem mai puternici în 2017. Fiecare eveniment este special în felul lui, iar surprizele vin de unde nu te aștepți.

 

Produsele sunt foarte gustoase, dar cine se află în spatele lor? Cine le prepară? Merită laudele noastre!

Avem o echipă de pizzaiolos foarte dedicată și receptivă. Rețeta noastră de pizza este diferită față de ce se învață în pizzeriile din România. Am fost împreună în Napoli pentru a învăța tehnica celor mai buni pizzaiolo de acolo. Modul în care prepari aluatul, cum îl întinzi, cât de bine controlezi temperatura din cuptor, totul se regăsește în produsul tău final.

 

 

Ce planuri de viitor se întrevăd în cuptorul Camionetta?

Cu siguranță în cuptorul Camionetta se întrevăd multe rețete noi pentru anul viitor și undeva în adâncul focului de fag un vis, prima locație fixă Camionetta.

 

 

SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020