ADAUGA UN TRUCK
Inghetata atipica, originara de pe strazile din Thailanda, ajunsa la noi printr-o idee din social media - Thaice Cream

TRUCK OF THE WEEK

Inghetata atipica, originara de pe strazile din Thailanda, ajunsa la noi printr-o idee din social media - Thaice Cream

Data Publicarii: 13-11-2017 | 4034 Vizualizari

Cine spune că social media nu-ți oferă idei de business? E cazul Thaice Cream care a apărut pe piață mulțumită unui post pe Facebook. Da, ați citit bine. Aflăm săptămâna aceasta despre aventura celor de la Thaice Cream care la primul eveniment știau „teoretic” cum se prepară înghețata, aflăm despre produsele lor naturale și pasiunea care nu lipsește niciodată.

Săptămâna aceasta, truck of the week este Thaice Cream.

 

22048068_707869556077345_1111860821385109696_o.jpg


 

Dacă partea de rulouri am înțeles-o, ce înseamnă o înghețată de inspirație thailandeză și cu ce este ea diferită de înghețata obișnuită?

Conceptul de realizarea a acestui tip de înghețată a fost creat pe străzile din Thailanda. Fiecare înghețată este făcută pe loc chiar în fața clienților. Baza de înghețată împreună cu fructele sunt mixate pe blatul rece la o temperatura de -20 grade C. Datorită utilizării blatului rece în timpul preparării se formează mici particule de gheață ce o fac cu adevărat fină și cremoasă, eliminând astfel utilizarea de agenți grași și potențiatori de aromă.

 

Cum v-a venit ideea de a pune pe picioare o camionetă în care să serviți acest tip de înghețată?

Este un business inspirat 100% din social media. După ce am văzut o postare pe Facebook mi-a venit ideea acestui business, apoi pe Youtube am învățat să prepar înghețata, iar pe Instagram să-i dau un aspect comercial.

 

20988469_687144424816525_2962262953214124166_o.jpg

 

Ce presupune gestiunea unui van de înghețată ca al vostru?

Aici ne putem rezuma la două cuvine : pasiune și muncă. Este foarte important să faci totul cu pasiune, în cazul în care nu ai pasiune niciodată nu poți să rulezi o înghețată și să stea bine în pahar. Desigur, necesită și aptitudini, dar astea le înveți, iar partea asta vine mult mai ușor atunci când îți place ceea ce faci.

 

Cum arată o zi de eveniment în camioneta Thaice Cream?

O zi de eveniment la noi este bănuiesc că este în mare parte la fel ca la orice camionetă care participă la un eveniment, dar nouă ne place să creăm „atmosferă”, dacă putem spune așa, atât timp cât clientul așteaptă să îi facem înghețata. Chiar lucrăm la realizarea unui „spectacol” în timp ce realizăm preparatul. Astfel, totul este apetisant încă din momentul pregătirii.

 

Ce rol joacă social media în viața unui „food truck”? Pe exemplul vostru.

Unul rol foarte important ținând cont că de acolo ne-am inspirat în deschiderea acestui business. Avem o persoană care se ocupă de conturile noastre de social media, și ne ajută foarte mult chiar în realizarea de noi rețete pentru înghețată.

 

20729052_684120331785601_8352060409953584981_o.jpg

 

Dacă mâine ar dispărea toată înghețata de pe planetă, către ce v-ați reorienta?

Nu ar trebui să dispară înghețata de pe planetă să ne gândim la realizarea altui produs. De ceva timp lucrăm la lansarea unui nou produs și sperăm că într-o lună să îl lansăm în locația noastră fixa din Afi Cotroceni, unde vă așteptăm să încercați, să ne spuneți ce părere aveți.

 

Care sunt planurile Thaice Cream în viitorul apropiat?

Lucrăm la realizarea unui nou concept de rulotă prin care să putem pune mai bine în evidență produsul și să micșorăm timpul de servire a înghețatei. Mai avem câteva idei pe care dorim să le punem în practică, dar momentan le păstrăm doar pentru noi. ☺

 

Din experiența voastră, care a fost cel mai memorabil moment?

Un prim moment ar fi atunci când am participat la primul eveniment cu înghețată, la care știam să făcem înghețata doar din punct de vedere „teoretic”, exersând decât de două ori înainte. La acel eveniment am avut timp decât să beau două sticle de apă, iar în rest am făcut înghețată tot timpul.

Dacă există un moment memorabil este atunci când clienți văd modul în care preparăm înghețata și în special gustul acesteia și la final chiar să te și aplaude.

 

20229443_675113722686262_2113440702124521266_o.jpg


 

Care este punctul forte al preparatelor voastre?

Noi credem că înghețată mai fresh probabil nu există, pe lângă modul special prin care o realizăm noi. Avem două baze de înghețată #gelato din lapte și frișcă natura și un #dietetic din orez și glucoză. Noi lucrăm cu o gelaterie de tradiție din Italia care ne-a realizat aceste două baze de înghețată. Povestea e mai lungă, puțin. Furnizorul de la care am achiziționat echipamentele ne-a oferit o rețetă pentru baza de înghețată, iar aceasta presupunea „prafuri” de înghețată, lucru care nu ne-a satisfăcut. Astfel că am rugat un prieten care face înghețată artizanală de 15 ani să ne ajute cu o rețetă. Așa am ajuns să colaborăm cu o gelaterie de tradiție din Italia, care ne-a oferit cele două baze de înghețată naturală pe care le avem.

SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020