ADAUGA UN TRUCK
Fac sandwich-uri intr-un Piaggio si aduna experiente memorabile, Voyageur Van

TRUCK OF THE WEEK

Fac sandwich-uri intr-un Piaggio si aduna experiente memorabile, Voyageur Van

Data Publicarii: 05-03-2018 | 2890 Vizualizari

Un Piaggio și o pasiune arzătoare pentru sandwich-uri i-au adus împreună și au pus bazele Voyageur, un van de care v-ați bucurat cu siguranță la multe evenimente. Ne-am pus la vorbă și am aflat de la ei despre cum le-a fost drumul până acum, de unde le-a venit ideea să-și denumească business-ul așa, despre preparatele lor și cât de importantă e imaginea din online a unui food truck, precum și multe altele. Vă prezentăm în cadrul categoriei Truck of the Week de săptămâna aceasta pe Food Truck Society, Voyageur Van.


 

Voyageur Van, așa cum menționați și pe site-ul vostru, a apărut în 2015. Cum s-a prezentat drumul de atunci și până acum?

Într-adevăr, drumul a început undeva în a doua parte a anului 2015. Atunci am cumpărat Piaggio-ul, l-am proiectat și am început să construim pe el. Dacă în prima fază construcția lui părea a fi cea mai mare provocare, undeva prin mai 2016 am descoperit progresiv că fiind pionieri în business-ul de street food vom întâmpina o grămadă de “limitatoare de viteză”. A fost un drum presărat cu o grămadă de condimente care de multe ori ne-au dat peste cap, dar care în final s-au îmbinat perfect. Am învățat foarte multe lucruri și dacă mâine ne-am întoarce în timp, probabil că am lua totul de la capăt.

Street food-ul din România a evoluat foarte mult și credem cu tărie că și noi suntem parte din această schimbare în bine. În doar 2 ani lucrurile s-au îmbunătățit radical. Abia așteptăm să vedem ce ne rezervă viitorul.

 

 

Numele de Voyageur e foarte interesant. Cum v-a venit ideea să îl alegeți?

Am fost dintotdeauna pasionați de călătorii, de a descoperi locuri și gusturi noi. Asta ne definește. Cu toții suntem călători în această lume, depinde doar de noi să explorăm și să descoperim ceea ce ne înconjoară: locuri, gusturi, culori, arome etc. De aici și numele de Voyageur.

 

Aveți printre cele mai mici van-uri, iar asta nu pare deloc să vă deranjeze. Cum vă descurcați în spațiul îngust?

Nu ne-a deranjat niciodată pentru că totul este super bine organizat înăuntru. Mobila a fost făcută custom, motiv pentru care spațiul mic nu reprezintă un impediment. Și, într-adevăr, pare foarte mic în comparație cu ceilalți frați din oraș. În realitate e tot ceea ce ne trebuie ca să încântăm papilele gustative.

 

 

Povestiți-ne puțin despre preparatele Voyageur Van. Pe care credeți că ar trebui musai să îl încerce un vizitator la prima sa experiență cu Voyageur Van?

Încă din prima zi am mizat pe sandwich-uri. Suntem cei mai mari fani ai sandwich-ului și din păcate prin oraș nu găseai prea multe care să te facă să te întorci la ele, asta în 2015. Am pornit de la baghete și wrapuri până când, într-o zi ne-am decis să punem accentul pe fabuloasele grilled cheese sandwiches sau melt-uri.

Nu putem recomanda unul singur pentru că ne-am atașat de toate și descoperim gusturi și combinații noi în continuare. Avem foarte mulți lacto-vegetarieni și nu numai care sunt fani declarați ai Mediterraneanului. Acesta îmbină o mulțime de arome: busuioc, ardei copt, brânzeturi maturate și alte mirodenii.  

 

 

Pe social media aveți o activitate cel puțin amuzantă. Gurmanzi, comparații între van-ul vostru și alte mașini de mici dimensiuni. Cât de mult credeți că contează o imagine bună în online în viața unui food truck?

Imaginea creată în jurul oricărui brand este extrem de importantă. În ceea ce privește activitatea pe social media, este absolut vital să le arăți oamenilor ceea ce reprezinți, cu ce anume te identifici. Până la urmă, un van nu este un simplu chioșc cu mâncare, e mult mai mult de atât: pasiune, bun-gust, dedicare, entuziasm și voie bună cât încape.

 

Într-unul dintre momentele voastre memorabile am văzut ceea ce părea a fi van-ul vostru luat de un elicopter. Care-i povestea aici?

Haha! Nu eram noi în poza respectivă, am găsit poza pe net și ne-am amuzat când am văzut cât de departe merg oamenii în afară în materie de street food.

Am avut și noi peripeții, am urcat și coborât niște scări și ne-au trecut toate transpirațiile. Nu cred că ne-ar ține inima să atârnăm Voyageur-ul de un elicopter însă.

 

 

Considerați că e nevoie și de educație în ceea ce privește ideea de fast casual street food?

Cu siguranță. Procesul a început de vreo 2 ani și oamenii au început să înțeleagă despre ce e vorba. Avem evenimente de profil, suntem prezenți pe la evenimente private unde oamenii au încredere în noi și știu că vor primi ceva de calitate. E lucru mare. În 2015 majoritatea oamenilor ne întrebau despre ce e vorba, ‘o gheretă’? Acum vin ei înspre noi. Mai e de lucru, dar suntem bine. ☺

 

Cum a fost experiența primului eveniment cu Voyageur Van?

Bucharest Coffee Festival 2016. Am fost într-un ballroom cu cei mai tari oameni din industria cafelei. Nu am putut să încălzim sandwich-urile pentru că alterau mirosul juriului care delibera și mai mult decât atât, eram cu un van într-o sală de evenimente.

Cu toate astea a fost extraordinar. Toată lumea ne-a admirat, ne-a încurajat și din momentul acela am simțit că prindem aripi, nimic nu ne mai oprea.

 

Un mesaj de final pentru toți gurmanzii de pretutindeni. :)

Mâncarea ne unește pe toți. Experimentați, descoperiți, nu vă opriți niciodată!

 

 
SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020