ADAUGA UN TRUCK
Din bucataria unui restaurant in cea a unui food truck. Afla povestea Gourmet Street Food Truck.

TRUCK OF THE WEEK

Din bucataria unui restaurant in cea a unui food truck. Afla povestea Gourmet Street Food Truck.

Data Publicarii: 22-01-2018 | 3612 Vizualizari

Au renunțat la bucătăria de restaurant pentru cea dintr-o camionetă, iar implicarea lor este atât de mare, încât emoțiile sunt și ele la cote înalte. Facem cunoștință cu un food truck care a plecat „dintr-o joacă” și a ajuns unul dintre cele mai apreciate din țară: Gourmet Street Food Truck. La Truck of the Week o să aflăm despre ei, despre cum au pornit la drum, ce experiențe au memorat de-a lungul traseului și ce planuri de viitor au.

 

Cum a apărut food truck-ul Gourmet Street Food și cum v-ați decis să faceți trecerea de la fostul vostru job la unul mobil care să implice și gătit?

Dintr-o joacă. Unul din cei doi asociați, Alexandru Rada, era bucătar șef la un restaurant în anul 2016 când a primit propunerea de a face o afacere împreună cu sora lui. La trecerea din bucătăria de restaurant la bucătăria de food truck a fost destul de interesant și nou, dar ne-am adaptat rapid pentru că facem asta cu pasiune și plăcere.

 

 

Spuneați că v-a luat șașe luni pregătirea camionetei Gourmet Food Truck. Ce au însemnat aceste șase luni din punct de vedere al gestiunii, al pregătirii, al implicării depuse?

În prima lună am studiat intens ce înseamnă un food truck, dar fiind un domeniu nou în acel an în România, a trebuit să studiem street food-ul din alte țări. În următoarele luni am căutat furgoneta perfectă ce urma să o transformăm într-un food truck. Gourmet Street Food este o afacere de familie, creată cu multă muncă și pasiune, de aceea tot ce înseamnă food truck-ul nostru este ales cu atenție și implică multe emoții.

Inițial food truck-ul nu a fost gândit pentru evenimente mari, pentru că nu știam de existența lor. Noi am deschis în Rm. Vâlcea, unde am avut un deosebit succes și putem mărturisi că la deschidere serveam clienții cu lacrimi în ochi. Nu ne așteptam de la un oraș atât de mic să fie atât de deschis unei astfel de afaceri. În prima zi de funcționare am închis după 7 ore pentru că am terminat tot stocul de marfă. Am ținut-o așa câteva săptămâni după care am primit o propunere de a participa la unul dintre cele mai mari festivaluri din țară, SummerWell și acolo ne-am îndrăgostit de viața de food trucker. Sute de clienți reveneau la food truck ul nostru să mănânce pentru a două oară și ne felicitau pentru preparatele noastre. Așa am decis că vrem să străbatem țara în lung și în lat, pentru ca toți gurmanzii să savureze preparatele Gourmet Street Food.

 

 

De ce preparate mexicane și cum sunt ele primite de gurmanzii care trec pe la camioneta voastră?

În primul meniu aveam șase preparate din care doar unul mexican și anume TACO. Încă de la primul nostru eveniment, SummerWell, am observat succesul mâncării mexicane și am decis să ne mărim meniul cu preparate Tex-Mex. Cât despre reacția publicului român la aceste preparate, ținem să vă spunem că la majoritatea evenimentelor mari din țară am avut succes uriaș, de multe ori fiind în top cei mai buni vendori. People love mexican food!

 

 

După toate experiențele din 2017 cu food truck-ul, care sunt concluziile trase?

A fost un an plin. Plin de peripeții, plin de emoții, plin de muncă și plin de distracție. Românii apreciază street food-ul de calitate și știu să se distreze. Avem multe evenimente frumoase în țară unde am întâlnit o mulțime de oameni faini și am legat prietenii. Am străbătut țara timp de câteva luni și trebuie să vă mărturisim ceva…dar rămâne între noi… avem o țară FRUMOASĂ cu niște oameni superbi, care știu să se distreze și să mănânce bine!

Să vina noul sezon!!!

 

Ce surprize pregătiți pentru gurmanzi în noul sezon?

Food Truck-ul va primi actualizări pe interior, pe exterior și chiar și în meniu. Mai exact îl pregătim pentru un flux mai rapid, pentru a putea satisface cât mai mulți gurmanzi într-un timp cât mai scurt, iar pe exterior pregătim o mică modificare a aspectului.

Vor fi surprize și în meniu, dar nu vi le putem dezvălui acum. Da, desigur că o să avem și preparate vegetariene, pentru cei ce vă gândiți la asta! :D

Un follow pe Instagram și un like pe Facebook și puteți fi printre primii care află noutățile.

 

 

Cum vă petreceți timpul când nu sunteți în camionetă preparând mâncare?

În timpul verii ne plimbăm în toată țara cu food truck-ul și în puținul timp liber ne distrăm împreuna cu voi la cele mai tari evenimente, iar în sezonul de iarnă ne odihnim, ne plimbăm și ne pregătim pentru noul sezon. We are normal people! :))

 

Dețineți unul dintre cele mai urmărite conturi de Instagram ca food truck. Ne puteți spune cât de important este să ai un cont de Instagram activ ca și food truck și poate și un secret al succesului vostru?

GOOD VIBE… that’s all you need. Postăm preparatele noastre, dar și peripețiile prin care trecem, iar oamenii apreciază și ne urmăresc. De multe ori și ei apar în Instastory-urile noastre.

Pe lângă Instagram, avem și un canal de Youtube unde puteți vedea pe unde ne-am plimbat cu food truck-ul și prin ce peripeții am trecut. Poate apari și tu în vlogurile noastre, ai verificat?!

 

Un taco de la Gourmet Street Food merge de minune cu...?

Taco este unul dintre cele mai apreciate preparate din meniul nostru și merge de minune cu o bere rece și voie bună. Noi avem taco, tu vino cu berea and let’s taco bout it!

 

 
SHARE:



ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020