ADAUGA UN TRUCK
Cu Duma’s Van la discutii. Food-truck-ul tex-mex care a innebunit piata de street food

TRUCK OF THE WEEK

Cu Duma’s Van la discutii. Food-truck-ul tex-mex care a innebunit piata de street food

Data Publicarii: 12-03-2018 | 2907 Vizualizari

Totul a început în Miami, Florida. Adăugăm la gramaj experiența acumulată în bucătăriile vaselor de croazieră, o dragoste cu țeluri comune și muuultă pasiune și obținem food truck-ul Duma’s Van. Am stat la discuții cu aceștia și ne-au prezentat în detaliu istoricul lor, preparatele, ba chiar și surprizele pe care ni le-au pregătit pentru noul sezon de street food ce stă să vină. Truck of the week pe Food Truck Society este Duma’s Van.

 

Cum a venit la viață acest proiect – Duma’s Van?

Atunci când iubești să gătești și să călătorești eu cred că nu există altă opțiune mai fericită decât un food truck.

Ideea mi-a venit stând la o coadă de aproximativ 50 de persoane în fața unui food truck din Fort Lauderdale, Miami, Florida. Nu-mi amintesc numele lor, dar am fost șocat ce succes aveau și cât de gustoasă era mâncarea lor. Se întâmpla undeva în 2010. De atunci am tot cochetat cu ideea până când am întâlnit-o pe scumpa mea soție, Irina, și împărtășind aceleași hobby-uri în viață, am decis să renunțăm la munca de pe vasele de croazieră și să deschidem un food truck.

Toată lumea mă întreabă: de unde numele de Duma’s Van?

“DUMA” este poreclă mea din liceu, pe care încă o mai folosesc prietenii apropiați și cu care am așa o anumită nostalgie. Nu am stat pe gânduri când am dat numele brandului nostru, pur și simplu așa am simțit.

 

 

Aveți tangențe cu mâncarea Mexicană în prealabil?

După cum spuneam mai sus, datorită muncii pe vasele de croazieră, am avut șansa de a călători prin toate colțurile lumii.

Era evident că gurmandul din mine nu se putea abține și era prezent de fiecare dată când vasul de croazieră acosta în porturi și colindam străzile orașului respectiv, acolo unde cu toții știm că găsim cea mai autentică, mai ieftină și mai gustoasă mâncare locală “street food”. Dintre toate sutele de feluri pe care le-am încercat, mâncarea Mexicană mi-a mers direct la suflet.

 

Sunteți pe piață din toamna lui 2015. Ce vă mai aduceți aminte de atunci referitor la piața de street food? Era la fel de efervescentă?

Putem spune cu mândrie că suntem pionierii food truck-urilor din România alături de Burger Van, Urban Burger, Furgoneta, etc.

Ne amintim momentele de început cu uimire: cum am putut să străbatem jungla legislativă și greutățile din acele timpuri în a deschide un food truck. Referitor la piața de street food, toată lumea era obișnuită cu tradiționalele grătare în aer liber, cu mititei, ceafă, costiță, afumături, brânzeturi, cu porumb fiert, cu vată pe băț, floricele și cam atât. ☺  Eram o noutate pe piață și toată lumea se uita întrebător la noi, dar în același timp erau foarte curioși și dornici de noutăți culinare.

Țin să menționez că datorită feedback-urilor pozitive, participarea la prima ediție Gourmet Festival 2016, organizată de pionierii festivalurilor de gen, apoi Street Food Festival prin orașe importante din țară, popularitatea noastră a luat amploare pe scara gurmanzilor de street food.

Încă de pe atunci era de așteptat ca acest segment al street foodului să ia amploare și să se diversifice într-un ritm alert. Astfel că gurmanzii de astăzi sunt mult mai selectivi și mai pretențioși cu alegerile pe care le fac.

 

 

Să vorbim puțin despre rețetele Tex-Mex, pe limba tuturor. Ce înseamnă asta, în ce constau?

Tex-Mex  = Texas + Mexic. Pe înțelesul tuturor.

Adică o fuziune culinară între ingredientele Texane cu cele Mexicane. O explozie de culoare și un gust aromat, îndrăzneț și puternic de care nu te mai poți despărți odată încercat.

 

Ce preparate sunt în meniul Duma’s Van? Și care a fost cel mai căutat preparat în 2017?

E musai să apreciem și să mulțumim clienților noștri, în număr din ce în ce mai mare, care apreciază savoarea și prospețimea preparatelor noastre, deosebit de gustoase, de fiecare dată când ne facem apariția pe scena „street food”.

Preparate ca: vegan burrito, beef burrito, chimichanga, blue quesadilla, Mexican fries, sunt rețete unice, prelucrate și reinterpretate cu pasiune pentru bucătăria Mexicană. Secretul sunt ingredientele proaspete și asocierile deștepte, care se adaptează repede pe palate noi, pe papile gustative care nu au experimentat prea mult diversitatea aromatică cu care Mexicul a crescut. Mâncarea este sățioasă, sănătoasă și deschide lumi noi de explorat. O experiență gustativă deloc complicată, dar neapărat echilibrată, cu un balans obligatoriu între picant, acru, sărat și dulce.

Nu avem nici un dubiu că cel mai vândut preparat al nostru în 2017, Chimichanga, va face furori și în anul 2018 la festivaluri.

 

 

Din experiența acumulată până în prezent, care este cel mai important lucru pentru un food truck?

Nu știu dacă putem să reducem chestiunea la un singur lucru important. Aș descrie pe scurt mai multe aspecte de care trebuie să ținem cont la un asemenea business:

  • Gândește-te la așteptările clientului

  • Gătește cu pasiune și cu zâmbetul pe față

  • Asigură-ți un rulaj al preparatelor cât mai eficient

  • Ai grijă și respectă-ți angajații sau partenerii

  • Nu ceda ușor presiunilor de orice fel

  • Să ai constanță în calitatea preparatelor

  • Inovează mereu și nu fi monoton

  • Fii optimist, dar în același timp foarte precaut

  • Și nu în ultimul rând „Bucurați-vă de viață!

 

Am observat că de curând ați achiziționat un al doilea food truck. Când v-ați hotărât că trebuie să faceți acest pas și de ce?

Da așa este. Acest nou proiect se derulează datorită cererii foarte mare de pe piață. Luând în calcul succesul de anul trecut și nevoia de diversitate tex-mex a clienților noștri, am decis împreună cu un bun prieten, să diversificăm meniul Duma’s Van și să dam năștere unui nou food truck TACO MANIA” by Duma’s Van.

 

Surprize pentru noul sezon de street food aveți?

După cum am precizat mai devreme, noul truck TACO MANIA by Duma’s Van, este surpriză noastră anul acesta. Va fi un taco truck cum nu s-a mai văzut în România. Cu rețete de taco soft shell, din Masa Harina, gluten free, rețete inedite, cu multe influențe din bucătăria Mexicană, Texană, Coreeană, Filipineză etc. „Imaginația într-o bucătărie nu are limite”. Dacă aș spune mai multe, am strica surpriza și nu ar mai avea nici un farmec.

 

De final, un mesaj pentru gurmanzii de pretutindeni.

Unde există bucurie în suflet, chiar și pentru lucrurile cele mai mărunte, acolo există cu siguranță poftă de viață și de mâncare delicioasă care să aducă un plus valoare omenirii.

Motto-ul nostru: „Bucurați-vă de viață!”

 

SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020