ADAUGA UN TRUCK
Campioni ai retetelor de burgeri alternative si plini de veselie - Circus Pub

TRUCK OF THE WEEK

Campioni ai retetelor de burgeri alternative si plini de veselie - Circus Pub

Data Publicarii: 18-12-2017 | 2896 Vizualizari

Faceți loc, a sosit Circul pe Food Truck Society! Am stat de vorbă cu Circus Pub în această săptămână și am aflat până unde ar putea ajunge o rețetă de burger, ce planuri de viitor au, câteva sfaturi pentru food truck-urile aflate la început, dar și de unde a pornit Circus Pub sub formă mobilă. Aflați mai multe din interviul de mai jos.

 

Circus Pub a fost creat în urmă cu 6 ani și de atunci reprezintă un loc de relaxare și mai ales mâncare bună pentru mulți bucureșteni. Ideea de food-truck cum și când a apărut?

Ideea de food truck a apărut în urmă cu doi ani, în momentul când urmăream o emisiune pe un post de televiziune care prezenta un food truck cu un tip care călătorea prin Australia și reinventa rețetele de junk food în preparate sănătoase. În momentul ăla ne-am gândit că putem și noi face asta.

 

 

Povestiți-ne mai multe despre camioneta voastră vintage.

Camionul are o poveste destul de lungă. Mai întâi a fost conceptul pe care l-am creat, iar apoi am început să căutăm un truck care să se apropie de stilul a ceea ce ne propusesem. În fine, după mult timp am găsit acest Ford Transit din 1975. O capodoperă. Au urmat modificările, l-am carosat în așa fel încât să pară că face parte dintr-o caravană a circului. Acum, uitându-ne la el, ni se pare că ne-a ieșit destul de bine.

 

De-a lungul timpului, ne-ați prezentat burgeri care mai de care mai interesanți în ceea ce privește ingredientele și combinațiile folosite. Cum vă vin ideile pentru rețete și cam cât timp durează să creați o rețetă de burger?

Ideile vin adesea când fac piața. Acolo se găsesc cele mai interesante ingrediente care sunt și surse de inspirație. De exemplu, eram la un moment dat într-un supermarket acum câteva luni. Am văzut pe raft brunză de burduf, am cumpărat un baton, apoi am achiziționat și-o cremă de hrean și zece minute mai târziu făceam probă pe camion.

 

 

Care este cea mai neobișnuită (sau complexă) combinație de ingrediente din care ați compus un burger?

Cea mai neobișnuită rețetă de burger pe care am realizat-o sună așa: carne de ton, halibut și somon tăiat la cuțit într-o chiflă cu cerneală de sepie unsă cu piure de anghinare, sos de coniac și hasma cu icre roșii de somon; un top de St. Jacques și crevete Black Tiger cu stridie lângă.

 

Ați câștigat doi ani la rând premiul pentru cel mai bun burger la festivalul BurgerFest, locul 1 în 2016 și locul 2 în 2017. Ne împărtășiți o parte din rețeta succesului?

Cred că o parte din succes se datorează faptului că am ieșit cumva din tiparul burgerului clasic de vită. Anul trecut, spre exemplu, am făcut un burger din piept de rață cu foie gras pe pat de valeriană cu sos de camembert și trufe, iar anul acesta am obținut locul doi cu un burger din file de somon sălbatic cu sos de creveți pe pat de salată wakame, icre negre cu top de baby octopus, iar în loc de clasicii cartofi prăjiți am preferat scoici à la provençale.

 

 

Ce planuri de viitor se întrezăresc în bucătăria mobilă Circus?

Anul acesta, în afară de expediția culinară la Neversea, nu am mai părăsit capitala. În 2018, însă, vrem să aducem Circul în toată țara.

 

Din experiența voastră vastă de până acum, spuneți-ne 3 lucruri pe care trebuie să le aibă în vedere un food-truck aflat la început de drum.

Nu îmi vin acum trei lucruri în cap, dar pot spune sigur că dacă face chestia asta 100% pentru bani, atunci e un drum greșit. Și ar mai fi una, să fie inovativ. Să vină cu ceva nou pe piața de food trucks.

 

Și la final, un mesaj pentru fanii burgers & beer!

One burger and beer per day keeps the doctor away. 🙂

 

 
SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020