ADAUGA UN TRUCK
Cafea proaspata si planuri marete - Switchmorn si pasiunea pentru boabele de cafea

TRUCK OF THE WEEK

Cafea proaspata si planuri marete - Switchmorn si pasiunea pentru boabele de cafea

Data Publicarii: 05-02-2018 | 3263 Vizualizari

Ne-am întâlnit cu cei de la Switchmorn, care fac o cafea extraordinară, pentru a sta de vorbă cu ei despre povestea lor, modul în care s-au extins, istoria lor recentă, despre metoda revoluționară de preparare a cafelei prin sistemul ThermoTwo, dar și despre întregul lor proces de muncă care este atât de minuțios realizat încât nu te poți mira de succesul lor. Facem cunoștință cu produsele Switchmorn, dar și cu planurile lor de viitor în articolul ce semnează Truck of the Week pe Food Truck Society.

 

Ce a fost înainte, Switchmorn The Coffee Shop sau Switchmorn caravana?

Istoria SwitchMORN a început din nevoia de a împărtăși din experiența acumulată în domeniu și din dorința de a adăuga pe piața locală încă un brand românesc. Cu o experiență de peste 10 ani pe piața cafelei în România, înțelegem ce preferă românii, le oferim ceea ce vor, dar totodată încercăm să ridicăm standardul.

Prima șarjă de cafea prăjită și ambalată SwitchMORN a ieșit la începutul anului 2012. De atunci am început diversificarea sortimentelor și rețetelor. Astfel, astăzi avem în portofoliu trei amestecuri boabe, ambalate pe 500g și șapte cafele de specialitate măcinate, ambalate pe 250g. Am dezvoltat, de asemenea, un sortiment pentru cafetiere (filtre), cât și pentru segmentul de aparate de cafea vending.

În 2015 am simțit nevoia că trebuie să înaintăm mai mult către consumatorul final și am început proiectul pe roți SwitchMOBILUL. Ulterior, în 2017 am deschis în București primul Coffee Shop care s-a bucurat de un real succes și care oferă acea emoție pe care o cauți când vrei să îți începi ziua cu o cafea bună. Emoția este dată de ambianța interioară, de mirosul cafelei, ca apoi să fie completat de universul infinit al aromelor ce îți învăluie gustul. Așadar, mai întâi am fost pe roți, apoi a apărut coffee shop-ul.

 

 

Cum v-a venit ideea să începeți pe roți?

Așa cum am menționat și mai devreme, în 2015 ne-am hotărât să începem proiectul SwitchMOBILUL pentru a ne apropia mai mult de consumator. Ne-am lovit de vidul legislativ repede, dar tot atât de repede ne-am pliat pe formatul de street food care creștea de la an la an. Astfel am reușit să ajungem în marile orașe din țară și să împărtășim bucuria pasiunii noastre față de cafea și modul de preparare.

 

Ce ne puteți spune despre produsele pe care le putem încerca la truck-ul Switchmorn?

Bucuria noastră pentru prepararea cafelei a fost molipsitoare și ni s-a întors din partea consumatorilor, aceștia apreciind și revenind după produsele noastre. Asta ne-a făcut mai încrezători și pentru prima dată în România, în acest segment mobil am introdus o băutură revoluționară ca și gust, aspect și mod de servire, NITRO BREW COFFEE SWITCHMORN.

Va fi o noutate și pentru  2018, care va surprinde plăcut consumatorul. Vine ca o alternativă la cafeaua fierbinte, NITRO BREW COFFEE fiind servit la o temperatură controlată de 5 grade celsius, amestecată cu gheață și mentă, răcorind și revigorând zilele toride de vară. NITRO BREW COFFEE SWITCHMORN se naște din cafea boabe Arabica prăjite pe un profil special, măcinate apoi și infuzate la o temperatură controlată timp de 18 ore, se filtrează, după care întâlnește azotul care îi conferă  acea efervescență și spuma fină.

 

 

Care este procesul de lucru Switchmorn?

Totul începe de la calitatea materiei prime și controlul originii ei. Știm că fără o materie primă de calitate nu putem obține un produs finit calitativ, indiferent de ambalaj și advertising.

De asemenea aplicăm același principiu și în cazul ambalajelor. De la pahar până la pungile de cafea de o calitate superioară, cu sistemele lor de conservare a aromei, toate au un singur scop: de a păstra gustul cafelei intact și a oferi experiențe senzoriale de neuitat consumatorului.

Bineînțeles că nu putem omite tehnologia de prăjire Thermo Two, care are avantajul unei prăjiri uniforme, reducând astfel volatilizarea aromelor, față de alte sisteme clasice de prăjire.

 

 

Ca să folosim termeni sportivi, se poate spune că suntem în pauză competițională în momentul acesta. Cum vă pregătiți pentru noul sezon?

Proiectul pentru 2018 este de a deschide și alte locații fixe unde consumatorul să intre în contact mai ușor cu produsele noastre și bineînțeles continuarea participării în cadrul evenimentelor de Street Food cu CoffeeMOBILUL SwitchMORN. Astfel vom afla ceea ce își dorește consumatorul de cafea și vom putea gândi următorii pași.

 

Un mesaj pentru toți iubitorii de cafea de pretutindeni?

Promitem băutorilor de cafea bună că vom păstra calitatea care ne-a consacrat produsele oferite, printr-un control minuțios al provenienței materiei prime, cât și prin îmbunătățirea modului de servire.

 
SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020