ADAUGA UN TRUCK
A fost masina postei germane, acum „livreaza” cafea

TRUCK OF THE WEEK

A fost masina postei germane, acum „livreaza” cafea

Data Publicarii: 18-09-2017 | 4810 Vizualizari

Au renunțat la job-urile lor pentru a fi barista pe camionetă, au luat cursuri pentru asta, au studiat cafeaua din toate unghiurile. Mașina de pe care lucrează e intitulată The Bus, iar cu totul sunt The Bus Specialty Coffee. Au o poveste cel puțin interesantă, una dintre ele fiind legată chiar de van-ul acestora care are o istorie lungă. 

Mai multe vă invităm să citiți în interviul cu food-truck-ul de săptămâna aceasta, - The Bus Specialty Coffee.

1. The Bus Specialty Coffee nu-i un nume pe care să-l întâlnim des. Cum de ați ajuns tocmai la denumirea asta?

De-a lungul timpului, mașinile de genul acesta erau denumite bus, buli sau van. Am ales varianta "The Bus" pentru că ni s-a părut un nume plăcut și ușor de reținut, iar "Specialty Coffee" a venit natural de la ceea servim în bus.

 

2. Vă faceți treaba într-un Volkswagen T2B din 1977. Cum ați ajuns la el și care-i toată povestea cu el de la achiziție și până azi?

De fapt, bus-ul a ajuns la noi. Am tot căutat o mașină de genul și credem că am luat la pas toate străzile din București și am clickuit toate linkurile cu anunțuri de pe net. Într-o zi, am dat pur și simplu peste bus într-o parcare și a fost dragoste la prima cheie. Istoria mașinii este una interesantă: a servit Poștei Germane pentru mulți ani, iar acum putem spune ca livrăm noi cafea din ea. A urmat un an și jumătate de muncă și căutări de piese care nu au fost deloc ușor de găsit. Cursul de barista ne-a ajutat să înțelegem cafeaua și metodele de procesare și preparare. Ne încheiam ziua testând soiuri de cafea și antrenându-ne pentru latte art, cu emoții, știind că va veni momentul să facem asta în bus. Spațiul limitat ne-a adus provocarea de a optimiza fiecare loc din mașină, în speranța că va fi o cafenea. Și este!

 

3. Să facem cunoștință cu echipa. Cine sunt oamenii care prepară cafeaua delicioasă?

Echipa The Bus e formată din 3 barista: Monica, Robert și Mihai. 

 

4. Povestea voastră e cel puțin interesantă. Ați demisionat ca să faceți cafea pe un truck. Se pare că pasiunea pentru cafea a câștigat, dar cum a decurs mai exact?

Consumam multă cafea de specialitate prin localuri încât ne-am gândit că putem avea propria cafenea de specialitate. A fost și mai provocatoare ideea de a fi un coffee van și am pornit proiectul. După 2 ani de muncă în paralel, am făcut pasul cel mare și am renunțat la jobul din corporații pentru a face ceea ce ne place cu adevărat și de a face diminețile energice oamenilor din jurul nostru.


5. Ce fel de cafea și băuturi putem găsi la truck-ul vostru?

Servim cafea de specialitate din diverse zone ale globului. Vorbim de sâmburele cireșei de cafea cultivată în diverse climate, culeasă de fermieri și tratată în condiții optime. Încercăm să schimbăm soiurile constant pentru a oferi clienților noștri o experiență diversă. De exemplu, săptămâna aceasta am avut un blend compus din cafea din Etiopia și Columbia.

 

 

6. Cum arată o zi în The Bus Specialty Coffee?

Fiecare zi e diferită la The Bus, iar asta datorită oamenilor care ne vizitează. Ce putem spune e că toate zilele noastre încep devreme și sunt pline de aromă. Ne place să socializăm! O cafea bună aduce zâmbetul într-o discuție, creează legături! 

 

7. Care a fost marea voastră încercare de până acum?

Putem spune că proiectul în sine a fost o mare încercare pentru noi. Ne uităm în spate și ne aducem aminte cât de dificil a fost să recondiționăm această mașină clasică. Credem că acesta a fost cel mai greu pas. Mai departe, imposibilitatea de a parca și a ne desfășura activitatea, oriunde dorim, reprezintă următoarea mare problemă cu care încă ne confruntăm.

 

8. Care-i cel mai frumos lucru în a lucra pe un truck? Oamenii? Evenimentele? Poveștile?

Așa cum am zis și mai devreme, oamenii și poveștile lor dau tot farmecul. Ne-au vizitat multe persoane care ne-au spus povești incredibile despre cum au călătorit prin lume cu bus-uri exact ca al nostru. E interesant să trezești amintiri frumoase unora prin ceea ce faci și e minunat să poți sta la povești cu ei cu o cafea bună în față.

 

 

9. Cea mai savurată cafea de la voi este? *drum rolls*

Cea mai solicitată băutură este Latte Bus. Conține două shoturi de espresso și cremă de lapte și este o băutură care păstrează intensitatea cafelei și este foarte cremoasă.

 

10. Unde visați să ajungeți cu truck-ul?

Prepararea și băutul cafelei este o artă, un amalgam de senzații și visul nostru este să servim cafeaua în natură unde ne simțim cel mai bine.

 

11. Hai și-o recomandare culturală pentru băutorii de cafea. Un film, o melodie, o carte, ceva ce s-ar putea discuta în fața truck-ului vostru, la o cafea. :D

 "A Film About Coffee" este un film pe care considerăm că n-ar trebui să-l rateze niciun iubitor de cafea. De asemenea, un must pentru pasionații de aventuri și de bus-uri Volkswagen este filmul "Hasta Alaska" care spune povestea unui tip ce își duce viața într-un van traversând cele două Americi, din Chile până în Alaska.

 

SHARE:ADAUGA UN COMENTARIU


history

Cand creativitatea si experienta fac echipa buna - Sugubat Food Truck

De la pionierii street food-ului în România, Burger Van, o dedicație dulce, vibrantă și instagramabilă - Șugubăț Food Truck.

09.Mar.2020

IndiVan - Primul foodtruck cu mancare indiana din Romania

Un absolvent de Psihologie a găsit echilibrul în arta culinară. Și nu de orice fel, ci indiană, bucătărie cunoscută de mulți ca fiind bogată

24.Feb.2020

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

O rulota poloneza, bauturi premium si un mix reggae au conturat visul a doi romani - Synergia Truck

20.Jan.2020